Matcha Vanille Basque Cheesecake

Ingrediënten

  • 600 g roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 200 g kristalsuiker
  • 4 grote eieren
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels matchapoeder (gezeefd)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel bloem
  • Een snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 210°C. Bekleed een ronde springvorm (22 cm) met bakpapier, laat de randen wat uitsteken voor die authentieke "onvolmaakte" look van een Basque cheesecake.
  2. Klop de roomkaas en suiker samen tot het mengsel glad en romig is (ongeveer 2-3 minuten).
  3. Voeg één voor één de eieren toe en klop na elk ei goed door.
  4. Voeg daarna de slagroom en het vanille-extract toe, en klop tot alles goed gemengd is.
  5. Zeef het matchapoeder en de bloem boven het mengsel en roer voorzichtig door tot er geen klontjes meer zijn.
  6. Voeg een snufje zout toe voor extra smaakbalans.
  7. Giet het cheesecakebeslag in de voorbereide springvorm. Tik de vorm een paar keer op het aanrecht om luchtbellen te verwijderen.
  8. Plaats de cheesecake in de voorverwarmde oven en bak gedurende 50-55 minuten. De bovenkant moet donkerbruin zijn, en het midden van de cheesecake moet nog een beetje wiebelen wanneer je de vorm voorzichtig schudt. Dit is de typische textuur van een Basque cheesecake – een stevigere buitenkant met een romige binnenkant.
  9. Laat de cheesecake in de vorm volledig afkoelen op een rooster. Hij zal inzakken tijdens het afkoelen en dat is helemaal normaal.
  10. Haal de cheesecake uit de vorm, verwijder het bakpapier en snijd in stukken. Serveer eventueel bestrooid met een beetje extra matcha-poeder voor een intensere smaak en een visueel effect.
Michelle