Iced Strawberry Matcha Latte

Matcha en aardbeien vormen samen een heerlijke combinatie van smaken! Deze Iced Matcha Strawberry Latte met gepureerde aardbei is perfect voor een zomerse dag of een heerlijke traktatie om jezelf mee te verwennen. We delen graag een makkelijk recept om deze thuis te maken.

Ingrediënten

  • Ongeveer 8-10 middelgrote aardbeien, gewassen en ontkroond
  • 2 eetlepels suiker (of honing, naar smaak)
  • 15ML koud water
  • 1 theelepel matchapoeder
  • 30ML heet water (niet kokend, ongeveer 80°C)
  • 240ML m melk (of je favoriete melkalternatief)
  • 1 theelepel honing of zoetstof naar keuze (optioneel)
  • IJsblokjes

Benodigdheden

Bereidingswijze

  1. Doe de aardbeien, suiker en het koude water in een blender of gebruik een staafmixer. Pureer tot een gladde saus. Voor een dikkere saus kun je het mengsel in een klein pannetje op middelhoog vuur koken tot het iets ingedikt is. Laat het vervolgens afkoelen.
  2. Zeef de matcha poeder in een kom om eventuele klontjes te verwijderen.
  3. Voeg 30ML heet water toe aan de matcha. Gebruik een matcha klopper (chasen) of een kleine garde om de matcha tot een schuimig mengsel te kloppen, in een M- of W-beweging, totdat er een dun laagje schuim op ontstaat.
  4. Giet de aardbeiensaus onder in een groot glas of mok. Als je een gelaagde look wilt, bewaar dan wat saus voor later.
  5. Voeg ijsblokjes toe aan het glas. Giet de melk over de aardbeiensaus. Roer indien gewenst om de saus te mengen met de melk.
  6. Giet voorzichtig de bereide matcha over de melk voor een mooi laagjeseffect. Je kunt ook de matcha voorzichtig door de melk roeren om deze te mengen, mocht je geen laagjes wilen.
  7. Voeg eventueel honing of je favoriete zoetstof toe als je de latte wat zoeter wilt.
  8. Garneer met een paar verse aardbeien aan de rand van het glas of een beetje extra aardbeiensaus bovenop.